Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Regeringen ønsker at styrke Danmarks position som gastronomisk rejsemål, og derfor er et nyt rådgivende udvalg for mad- og gastroturisme blevet nedsat.
Udvalget, der blandt andet tæller Michelin-kokke som Rasmus Munk fra Alchemist og Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel, skal frem til 2026 udarbejde anbefalinger til, hvordan dansk gastronomi kan bidrage til øget turisme i hele landet.
Ifølge Morten Dahlin, minister for turisme, afspejler initiativet den stigende nationale stolthed over gastronomiens rolle og potentiale. 38 pct. af de udenlandske ferieturister i 2023 angav mad og drikke som en central del af rejsens formål. Med 40,5 mio. kr. fra turismereserven skal udvalget bl.a. se på, hvordan madoplevelser kan skabe vækst uden for storbyerne og styrke Danmarks internationale brand. Pengene går til konkrete indsatser – ikke til honorarer, understreger ministeren.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Med ministerbesøg i Bella Center fulgte nye midler til dansk mødeturisme
25-11-2025
-
Finalefeltet er sat: Seks kokke og tjenere klar til Årets Kok og Årets Tjener 2026
25-11-2025
-
Wolt afviser konkurrence som årsag til fjernet prisklausul
25-11-2025
-
Mette Ravn stopper som direktør for Himmerland: Afløser er fundet
25-11-2025
-
Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme
25-11-2025
-
Marienlyst Strandhotel kåret som Danmarks bedste konferencehotel – igen
25-11-2025
-
Hotel med 100 værelser på vej i Viborg
25-11-2025
-
Danske kæder løber med førertrøjen på Københavns fastfoodmarked
25-11-2025