Regeringen har præsenteret deres nye udspil for erhvervsuddannelser, som rummer flere gode elementer. HORESTA havde dog gerne set, at der var blevet afsat midler til en etablering af blandt andet et nyt grønt gastronomispeciale.
HORESTA har længe fremsat ønske om en etablering af et speciale på gastronomuddannelsen, som netop har fokus på tilberedningsmetoder i forhold til plantebaserede fødevarer, som supplement til vores kokkespeciale.
”Det er helt afgørende, at vi sikrer, at fremtidens faglærte indenfor dansk gastronomi også har viden og færdigheder i de grønne alternative fødevarer, og derfor vil vi også fortsat presse på for at sikre, at et nyt grønt speciale bliver en realitet på gastronomuddannelsen,” siger Pia Svane, uddannelseschef i HORESTA.
I regeringens nyeste EUD-udspil er der blandt andet en etablering af tre klimaerhvervsskoler og 300.000 kr. til efteruddannelse, opkvalificering og udstyr. Ligesom regeringen også ønsker at gøre 2025 til erhvervsuddannelsernes år.
Du kan læse hele udspillet på uvm.dk
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA: Justering af emballageordning er et vigtigt skridt i den rigtige retning
11-09-2025
-
EuroSkills 2025: Finaledagen venter branchens talenter
11-09-2025
-
HORESTAs nye overenskomster kan nu fås online og i trykt version
11-09-2025
-
Overnatningstal: Hotellerne oplevede pæn fremgang i juli
11-09-2025
PRESSEKLIP
-
Stjernekok forlader Søllerød Kro efter 12 år
11-09-2025
-
Aabenraa undersøger muligheder for at udvide hotelkapacitet
11-09-2025
-
Fynsk luksushotel overhaler d’Angleterre på topliste
11-09-2025
-
Royal Run vækker glæde blandt hoteller
11-09-2025
-
HORESTA: Pæn fremgang i hotelovernatninger i juli
11-09-2025
-
Udland: Fald i udenlandske turisters forbrug i USA
11-09-2025