Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Horesta, repræsenteret af viceadm. direktør Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv.

Ifølge data fra Danmarks Statistik, som Horesta har undersøgt, er udlån til hoteller og restauranter og udlån til erhvervslivet generelt fulgtes ad nogenlunde stabilt fra 2015 til 2019. Men siden da er der sket en markant ændring i det billede, sådan at bankernes udlån til hoteller og restauranter i dag ligger på indeks 75, mens det samlede erhvervsliv er på indeks 123.

Jeppe Møller-Herskind kalder det en væksthæmmer og efterspørger øget anerkendelse af erhvervets professionalisering, som bl.a. omfatter ESG-fokus og karriereudvikling.

Branchen ser nu flere nystartede restauranter og lavere konkursrater, hvilket ifølge Horesta bør øge bankernes tillid. Dog oplever erhvervet fortsat udfordringer som stigende omkostninger og smalle marginer på grund af prispres fra inflation.

Horesta fremhæver takeaway’s popularitet som en styrkefaktor, og bemærker fremkomsten af budget-restauranter som et nyt markedstiltag.

Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)

Kilde: Danmarks Statistik

Danske restauranter skal have bedre adgang til kontantindbetalinger

Alt for mange virksomheder får i dag ikke lov til at oprette en erhvervskonto på grund af de gældende hvidvaskregler. Nu er regeringen klar med ny lovgivning, som skal give flere adgang. Dog er det bekymrende, at regeringen vil sætte et månedligt loft på 20.000 kr. for kontantindbetalinger, mener HORESTA.

Log ind